Complex or Simplistic approach (as per Richards Nisbett) by analyzing the culture orientation on media articles - the view of students of Intercultural Management in DOBA Faculty. Case Study - Miše, Mia (Mednarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management, 2019)
V različnih kulturah se na dogodke gleda različno. V zahodnih kulturah je poudarek na izvajalcu (na tem kdo dela), medtem ko vzhodne kulture dajejo poudarek celoti in vprašanju zakaj. Kot je v knjigi The Geography of Thought poudaril avtor Nisbett,nam pregled medijev pove veliko o razlikah pri pristopu in o tem, kakšna kultura prevladuje v določeni skupnosti. Na DOBA Fakulteti smo v šolskem letu 2016/2017 v okviru mednarodnega tedna s študenti izvedli nalogo analize medijev v njihovi državi z vidika kulturne analize – glede na omenjeno knjigo. Tako smo dobili vpogled v kulture posameznih držav, kakor tudi v načine razmišljanja študentov poletne šole. Zanimivi odgovori iz šolske naloge so zbrani in predstavljeni v pričujočem dokumentu.