Ko percepcija postane resničnost in resnica relativna: spin strategije in politični vpliv na poročanje v makedonskih medijih - Trajkoska , Žaneta (Mednarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management, 2019)
Moč politikov, ki se predstavljajo pred javnostjo, je v medijih, zato bodo politiki verjetno medije uporabili za ustvarjanje prednostnih medijskih okvirov in določitev dnevnega reda (agenda setting). Po vsem svetu imajo "spin-doktorji" vpliv na ustvarjanje medijske resničnosti, in ti procesi so primerljivi tudi v Makedoniji. Članek si prizadeva opisati prisotnost spina v Makedoniji in njegov vpliv na vsebino novic. Ukvarja se tudi s taktikami spina in njihovo manifestacijo v političnem komuniciranju, ki pojasnjuje modele, v katerih deluje politični spin v Makedoniji. Glavna raziskovalna vprašanja so osredotočena na to: (1) kako se izvaja proces ustvarjanja novic in kaj vpliva na produkcijo novic; (2) katere specifične strateške doktrine uporabljajo "spin-doktorji" za vplivanje na proces dnevnega medijskega poročanja in sodelovanje pri ustvarjanju medijske resničnosti; (3) kako "spin-doktorji" predstavljajo informacije in komunicirajo z javnostjo ter kakšne metode in orodja so značilni za ciklus spina.