Inovativne možnosti za mala podjetja v turizmu in uporaba etičnih moralnih načel - Pešić, Zoran; Cvetković , Zoran; Marković, Dragan (Mednarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management, 2020)
Avtorji izhajajo iz teze, da so inovativne možnosti drobnega gospodarstva v turizmu številne, od novih vsebin in procesov do izboljšav obstoječih. Obenem pa obstajajo tudi različne ovire, katerih premagovanje zahteva ustvarjalnost in inventivnost ter osebno predanost. Ovire so v omejenih finančnih, tehničnih in osebnih razlogih, saj so mala podjetja običajno v lasti ene osebe ali manjšega števila povezanih in bližnjih ljudi. Ugotovljeno je bilo, da je inovativnost malih podjetij najbolj razvita v turizmu posebnih interesov, kjer velika podjetja nimajo velikega interesa zaradi manjšega števila uporabnikov in da spoštovanje in personalizacija etično-moralnih načel dodatno prispevata k razvoju malih podjetij.