Analiza socialnomarketinške intervencije v kampanji »lokalna kakovost« - Kovačič, Špela; Ašanin Gole, Pedja (Mednarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management, 2019)
Socialni marketing se danes, bolj kot kadarkoli, uporablja za promocijo družbeno zaželenega vedenja in spremembo družbeno nezaželenega vedenja v želeno. Nizka stopnja samooskrbe v Sloveniji predstavlja družbeno nezaželeno vedenje, ki ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s pomočjo javne kampanje »Lokalna kakovost« želi spremeniti v družbeno zaželeno višjo stopnjo samooskrbe. Avtorja analizirata uporabo socialnega marketinga na primeru javne kampanje »Lokalna kakovost«, njegovo uspešnost ter učinkovitost pa preverita na vzorcu potrošnikov ter ga primerjata z analizo sorodnih modelov za potrebe komercialnega marketinga v trgovskih verigah.
Keywords: socialni marketing; samooskrba; Slovenija; potrošnja; lokalno pridelana hrana; poreklo