Sodobni model integriranega korporativnega komuniciranja - Slijepčević, Milica; Kostić, Milica; Radojević, Ivana (Mednarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management, 2019)
Glavni namen tega prispevka je predstaviti sodoben model integriranega korporativnega komuniciranja. Ob tem avtorice v članku opišejo spremembe, ki se pojavljajo v poslovnem okolju, in pomen spremembe modela korporativnega komuniciranja. V članku je predstavljen tudi pomen izvajanja predlaganega modela integriranega korporativnega komuniciranja, uporabe novih medijev in učinkov teh sprememb na podjetja. Uporabljen metodološki pristop je pregled in kritična analiza literature. Avtorice preučujejo pomen izvajanja predlaganega modela in novih medijev v korporativnem komuniciranju, tako notranjem kot zunanjem, usmerjenem na vse deležnike in komunikacijske vsebine. Prispevek priporoča izvedbo sodobnega modela integriranega korporativnega komuniciranja kot odziva na nenehen razvoj novih medijev in spremembe v proizvodnji. Praktične posledice: sodobni model integriranega korporativnega komuniciranja se lahko uporabi kot nadgradnja konvencionalnih komunikacijskih modelov. Ta sodoben model opolnomoča podjetja, da vzdržujejo in gradijo obstoječe odnose z deležniki ter najdejo in ustvarjajo nove odnose z deležniki, ki so bili prej nedostopni in nevidni.
Keywords: integrirano korporativno komuniciranje; družbeni mediji; Milenijci